Pieter Linthout - totaalrenovatie Kruibeke

Als zelfstandige in projectopvolging mocht Pieter de renovatie van zijn eigen woning coördineren. Hij weet dus perfect wat het is om met Klimaterra in zee te gaan. Vanaf april mag de warmtepomp voor drie werken, want Pieter en Valerie verwachten een zoontje! 

Dubbele premie

“In de oude woning zaten accumulatievuren. Die moesten er natuurlijk uit. Ik overwoog eerst om te verwarmen op gas, maar er lag geen gasleiding in onze straat. Die doortrekken zou me 3000 euro gekost hebben. Toen ben ik gaan nadenken over andere mogelijkheden, zoals een warmtepomp. Een luchtwarmtepomp leek me maar niks. Als het buiten kouder wordt, moet die machine harder werken en dat verbruikt meer elektriciteit. Ik zag zo’n lelijke, lawaaierige bak aan mijn gevel ook niet zitten. Het werd dus een geothermische warmtepomp. Doordat ik accumulatievuren verving, heb ik zelfs een dubbele premie gekregen.”

Energiezuinige renovatie

“Natuurlijk heb ik even getwijfeld over de prijs. Het is een serieuze investering. Maar toch hebben we al een heel stuk terugverdiend. Een renovatie moet normaal gezien onder E-peil E90 blijven. Wij zijn erin geslaagd om onder E60 te gaan en daardoor moeten we 5 jaar lang geen onroerende voorheffing betalen. En dat zónder zonnepanelen. Die wilden we echt niet. Het zuiden ligt aan de voorkant van ons huis en we hadden speciaal mooie dakpannen gekozen. Door de dure gasaansluiting, de mooie premies en het feit dat we geen zonnepanelen wilden, viel de keuze op een geothermische warmtepomp.”

Pieter Linthout - totaalrenovatie Kruibeke

Passie voor warmtepompen

“Onze vrienden waren gelijktijdig bezig met een geothermische warmtepomp. Zij hadden nog meer offertes opgevraagd dan wij en waren vol lof over Klimaterra. We hebben uiteindelijk drie firma’s gecontacteerd en waren meteen overtuigd van de professionele uitleg van Klimaterra. Bij een ander bedrijf merkten we dat ze wel warmtepompen verkochten, maar toch niet dezelfde feeling hadden. En hun prijs was gelijk. Een andere firma wou ons een grotere installatie verkopen die 5000 euro duurder was. Helemaal niet nodig volgens Klimaterra, en dat bleek ook waar te zijn. We hebben op hetzelfde moment getekend als onze vrienden.”

Gewoon content 

“Tijdens de werken kwam er een zware storm voorbij waardoor onze puntgevel weggewaaid was. Onze collectoren waren net gemonteerd dus we waren bang voor schade. We hebben meteen Klimaterra opgebeld en zij hebben alles gecheckt. Gelukkig was er niks kapot. Ik ben gewoon heel content van Klimaterra en heb ze al aang

Pieter Linthout - totaalrenovatie
Kruibeke
2020