Familie Vermeer - renovatie vakantiewoning te Belsele

De familie Vermeer vond een prachtig renovatieproject in de vakantiewoning die reeds enkele generaties eigendom was van de familie. Hierbij kozen ze heel bewust voor een groene aanpak over de hele lijn. De geothermische warmtepomp van Klimaterra paste dus perfect in het plaatje.

Ecologische verbouwing
"De reden waarom we voor de geothermische warmtepomp hebben gekozen? Heel duidelijk omwille van het ecologisch karakter. We wilden in deze verbouwing sowieso de nieuwste groene technieken toepassen. We vinden dat we naar onze kinderen en kleinkinderen toe toekomstgericht moeten denken. Onze architect is ons hierin helemaal gevolgd en heeft ons dan ook Klimaterra en de geothermische warmtepomp aangeraden.
Ook de isolatie van de woning gebeurde op geheel ecologische wijze met paardenhaar. In elk geval is de geothermische warmtepomp voor ons de juiste keuze gebleken. Het geeft ons een echt aangenaam, goed gevoel én het is een systeem dat zijn waarde naar de toekomst toe ook zal behouden."

Vloer- en wandverwarming
"Op de benedenverdieping hebben we met vloerverwarming gewerkt. Voor de kleinkinderen is dit ideaal om op te spelen. Op de bovenverdieping waren we genoodzaakt om met wandverwarming te werken aangezien daar oude houten vloeren lagen en hierop dus geen vloerverwarming kon worden aangebracht. Achteraf bekeken blijkt die wandverwarming een prima keuze want dit voelt echt heel aangenaam aan in de slaapkamers."

Oplossing voor woning in vochtige omgeving
De woning van de familie Vermeer staat in een bosrijke, en bijgevolg vochtige omgeving. Ook hiervoor blijkt de verwarming met de geothermische warmtepomp een oplossing. 
“Aangezien we ons hier in een bos bevinden, is de omgeving een groot deel van het jaar zeer vochtig. Als we de temperatuur op een zekere waarde instellen, blijft het huis ook steeds aangenaam om erin te vertoeven. Aanvankelijk hadden we de neiging om de temperatuur, net zoals je bij een klassiek verwarmingssysteem doet, heel laag te zetten als we een tijdje weg waren. Bij dit systeem is dit echter niet nodig, wel integendeel ! Je houdt hier best een constante aangename temperatuur aan, anders moet je het systeem bij terugkeer een ‘boost’ geven en dat heeft dan weer zijn effect op de elektriciteitsfactuur… en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling! En zo blijft ook het vochtig gevoel uit de woning.”

"Deze bewust groene investering blijkt dus een voltreffer en zal op termijn de investering dubbel en dik waard zijn."

Familie Vermeer - renovatie vakantiewoning
Belsele
2012